Muziekevenementen 

Cultuurreizen 

Lezingen

Muziekevenementen

Naast mijn muzikale activiteiten heb ik in de afgelopen jaren enkele meerdaagse festivals geproduceerd. Naast de plannenmakerij ben ik vooral bezig geweest met fondswerving. 

Lezingen

Ik geef lezingen over onderwerpen die te maken hebben met luidklokken, carillons en orgels. Deze lezingen kunnen ook voor kinderen zijn; we gaan dan bijvoorbeeld naar een echt orgel of carillon. Maar ook voor specialisten verzorg ik lezingen over bijvoorbeeld klokversieringen, klokopschriften, e.d.

Cultuurreizen

Ook voor het organiseren van cultuurreizen kan ik worden ingehuurd. Ik heb een zeer groot netwerk van specialisten op het gebied van kunsthistorie en cultuur. Rode draad in alle reizen is het organiseren van bijzondere ontmoetingen met plaatselijke groepen, personen en instanties. Ik vind de reizen waarbij de deelnemers zelf een deel van het programma voor hun rekening nemen het leukst om te organiseren. Denk hierbij aan wetenschappers die met de groep hun kennis delen over het gebied waar we zijn. Of musici die tijdens de reis een concert voor de groep én de plaatselijke bevolking geven. En natuurlijk zorg ik voor vaak verrassende overnachtingsplaatsen en bijzondere plekken om te lunchen of dineren. 

Overzicht activiteiten

Trio HOT

Muziekevenementen

2018 en 2019 • Kerken Luisteren
11 Lunchpauzeconcerten in de Utrechtse binnenstadskerken in samenwerking met ZIMIHC en Kerken Kijken. www.kerkenluisteren.nl

2018Festival Mystieke Vrouwen
Muziek en lezingen rondom Hildegard von Bingen, Alyd Ponciaens, Anna Maria van Schurman, Etty Hillesum. Bijdragen van Jacqueline van der Zee, Ko Zwanenburg, Berry van Berkum, Fokko Oldenhuis, Schola Davidica, Nederlands Vrouwen Kinderkoor o.l.v. Wilma ten Wolde, Black Pencil.

2017Welmersfestival
Een festival in vele Utrechtse Kerken in het kader van de 80ste verjaardag van Jan Welmers. Met uitvoeringen van Licht en Donker (1 t/m 6) en vele orgelwerken door Jan Hage, Ko Zwanenburg, Gerrit Christiaan de Gier, Berry van Berkum. Uitvoering van Songs op de beiaard van Vleuten en 3 reizende beiaarden door Malgosia Fiebig, Wim Ruitenbeek en Henk Veldman, onder leiding van Herman Mussche.

Vanaf 2009Muziek in de Torenpleinkerk
Jaarlijks 10 concerten in de Torenpleinkerk van Vleuten door semiprofessionele koren en ensembles bij voorkeur uit Utrecht en de nabije omgeving.

2006Klankkleurenfestival

Een 10-daags festival rondom het 50-jarig bestaan van het Marcussenorgel in de Nicolaikerk in Utrecht. Een festival met optredens van het Zweeds Radiokoor o.l.v. Peter Dijkstra, Ko Zwanenburg, Stephen Taylor, Nico van de Meel, De Nederlandse Bachvereniging, Sacre du Printemps door Berry van Berkum en Dirk Luymes en dansers van Springdance.

Altaarretabel Burgos, Spanje

Cultuurreizen

2023 • Voorprogramma Wereld Beiaardcongres op 22 en 23 augustus.

2023 • Kathedralenreis naar Zuid-Engeland van 8 t/m 12 juni.

2023 Bonhoeffer-reis naar Berlijn van 5 t/m 12 mei (zie tevens de website van het Huis voor de Ziel Utrecht).

2016 • Spaans altaarretabel (combinatie reis I en III), i.s.m. dr. Justin Kroesen.

2013 Spaans altaarretabel III (Bilbao, Santiago de Compostella), i.s.m. dr. Justin Kroesen.

2013 • Klokken en beiaarden in Engeland (Londen, Bournville, Loughbourough, Beverly, York).

2012 De Ziel van Polen (Warschau, Majdanek, Lublin, Poolse Karpaten, Krakau i.s.m. Pierre Feijten en Lex Kooijman.

2010 • Spaans altaarretabel II (Gerona, Teruel, Cuenca, Valencia), i.s.m. dr. Justin Kroesen.

2008 Luidklokken en beiaarden in Duitsland (Wiesbaden), Zwitserland (o.a. Saint Maurice, Geneve en Bern) en Frankrijk (Chambery).

2007 Spaans altaarretabel I (Segovia, Salamanca, Bilbao en omgeving), i.s.m. dr. Justin Kroesen.

2006 Denemarken en Duitsland (Lubeck). Reis ter gelegenheid van het 50 jarige bestaan van het Marcussenorgel in de Nicolaikerk.

2004 Het wonder van Leipzig i.s.m. Pieter Oussoren

2002 • Zuid-Engeland 

De 'smaak van Engeland' met bezoeken aan Royal Tunbridge Wells, Arundel, Chichester. Genieten van de prachtige koormuziek, bezoek aan een koorrepetitie en een avondprogramma in het prachtige huis van Nick en Sarah Plumley met schilderijen, muziekinstrumenten en boeken. 

Randversiering op een klok van Hemony

Lezingen

2019 • Asten (Hemonydag Beiaardmuseum). Opschriften en randversieringen op de klokken van Hemony.

2018 • Barcelona, Wereld Beiaardcongres. Opschriften en randversieringen op beiaard- en luidklokken

2015 Antwerpen. De rol van de stadsbeiaardier bij de beiaardpromotie.